Eshuis Architect +31(0)6 340 265 84

Almere - Villa Vogelhorst

Moderne villa op zelfbouwkavel

Op een tussengelegen zelfbouwkavel in Almere Vogelhorst is in opdracht van Arc2 architectuur een ontwerp gemaakt voor een moderne villa. De gewenste woonruimten is onderverdeeld over twee woonlagen in een vierkante plattegrond. De woning is op een van de hoeken van de kavel geplaatst om maximaal van de tuin en het zonlicht te kunnen genieten. De karakteristieke gemetselde plint op de begane grond strekt zich aan weerszijden uit waarmee aan de achterzijde van de woning een intieme en overdekte buitenruimte is gecreëerd en markeert aan de voorzijde de overgang tussen privé en private ruimte. De afgeronde hoek in de gevel begeleid de bewoners richting de entree van het woonhuis. 


veranda moderne villa Vogelhorst Almere - Eshuis Architect
concept zelfbouw Villa Vogelhorst Almere - Eshuis Architect
maquette bakstenen villa Almere - Eshuis Architect
gevelaanzicht bakstenen villa Almere - Eshuis Architect


"Het exterieur van de woning weerspiegeld onze beide karakters. De plint opgebouwd uit grillig metselwerk staat voor natuurlijk en avontuurlijk, het strakke witte volume is meer geordend en gestructureerd. Het open interieur biedt ons daarbij de gewenste interactie in het huis."


Eigentijdse uitstraling

De toegepaste materialen leveren een eigentijdse uitstraling dat passend is voor het ontwerp van deze moderne villa. De plint van het woonhuis bestaat uit gemetselde gevels met een rijke detaillering waarin verticaal en horizontaal metselwerk elkaar afwisselen, in schril contrast met het strakke stucwerk van de verdieping. In combinatie met de houten accenten in de gevel, entreeluifel en overkapping van de veranda geven de materialen het woonhuis een eigen karakteristieke warme uitstraling.


 

  

Open interieur

In het interieur is centraal in de ruimte een op maat gemaakte trap geplaatst om de gewenste interactie tussen zowel de begane grond en verdieping als de woonkamer en eetgedeelte mogelijk te maken. De trap bestaat uit gevouwen staal met opgelegde eikenhouten traptreden en een transparant spijlen hekwerk. Het vormt zowel het verbindende als scheidend element in het woonhuis. In het witte volume onder het tussenbordes is een gewenste gamehoek voor de kinderen opgenomen.

 

Project info

Project Villa Vogelhorst
Locatie Almere Vogelhorst, Flevoland
Oppervlakte 170 m2
Ontwerp 2018
Status Opgeleverd 2019

Opdrachtgever Particuliere opdrachtgever
Architect Egbert Eshuis (project architect), i.o.v. Arc2 architectuur
Aannemer Bouwbedrijf Bruinhorst & vd End
Bouwbegeleiding AdenbO Advies en Bouwbegeleiding
Trapleverancier Seine Metaalbewerking
Fotografie Marc Broekman Photography

#villa #almere #vogelhorst #modern #metselwerk #stucwerk #douglas #hout #veranda #zelfbouw #trapontwerp


 
 
 
Bellen
Instagram
LinkedIn