Eshuis Architect +31(0)6 340 265 84

Almere Oosterwold - Moderne baksteen woning Villa Horta

Villa met centrale tuinkamer

In opdracht van Arc2 architectuur is een karakteristiek ontwerp gemaakt voor een duurzaam gebouwde nieuwbouwwoning op een ruime zelfbouw kavel in Almere Oosterwold: Villa Horta. Geïnspireerd op een Romeinse villa, is naar wens van de opdrachtgevers de woning gelijkvloers en symmetrisch ontworpen in de vorm van een ‘U', waarbij de diverse ruimtes zijn gesitueerd rondom een centrale tuinkamer. De patio vormt een belangrijke rol in de woonbeleving en energiezuinige beheersing van het binnenklimaat, een aangename ruimte tussen binnen en buiten. De gevels van het woonhuis zijn volledig uitgevoerd in bijzonder metselwerk.


moderne villa met tuinkamer - Eshuis Architect


kaveltekening Villa Horta Almere - Eshuis Architect
maquette Villa Horta - Eshuis Architect

 


Karakteristieke gevel uit klei

De karakteristieke bakstenen gevel van deze villa heeft een regelmatig verticaal patroon aan raampartijen en maakt daarmee een subtiele verwijzing naar een evenwichtige colonnade uit de Romeinse architectuur. Het aardlagenpatroon in het metselwerk, de terugliggende donkerbruine vlakken uit frogstenen en de geïntegreerde keramische tableaus ('de vier seizoenen') in de voorgevel van het huis schemeren iets door van de passie van een van de opdrachtgevers als keramist. De gevel van het woonhuis is hierbij letterlijk uit klei opgetrokken en geeft de woning een eigen karakter.Licht interieur

In contrast met de massieve gevel voelt het interieur licht en ruim aan. Het transparant beglaasde dak van de centrale tuinkamer in combinatie met de materialen hout en leemstuc geven een natuurlijke en exotische sfeer aan deze bijzondere ruimte. De kamer vormt een schakel in het interieur van waaruit de verschillende ruimtes te bereiken zijn, hier loopt binnen en buiten naadloos in elkaar over. In het hoofdvolume bevinden zich de woonkamer en leefkeuken, in de zijvleugels zijn een masterbedroom, logie- en atelierruimte ondergebracht. Intern is een kamerbrede harmonicapui flexibel inzetbaar om de hoofdruimten van het huis van elkaar af te sluiten of juist bij elkaar te betrekken.
Project info

Locatie Almere Oosterwold, Flevoland
Oppervlakte 205 m2
Ontwerp 2018 
Status Opgeleverd 2021

Opdrachtgever Particulier
Architect Egbert Eshuis (project architect), i.o.v. Arc2 architectuur
Aannemer Bouwbedrijf Bruinhorst & vd End
Leverancier gelamineerde houtconstructie MK Houtbouw
Fotografie Marc Broekman Photography

#villa #almere #oosterwold #metselwerk #baksteen #hout #leemstuc #kas #tuinkamer #patio #zelfbouw


 
 
 
Bellen
Instagram
LinkedIn